Welcome Header
Szívünkön viseljük a gyermekek sorsát!
HFF

Büszkén tájékoztatjuk Önöket, hogy 2005-ben egy magyar alapítvány is csatlakozott a Casa Herbalife programhoz.

Alapítónk, Mark Hughes által 1994-ben létrehozott Herbalife Családi Alapítvány (HFF) világszerte azokon a gyermekeken segíteni, akik az éhséggel, a szegénységgel és rossz bánásmóddal küzdenek, megfelelő orvosi ellátást és oktatást biztosít számukra. A HFF egy nonprofit szervezet, amelyet a Herbalife Független Tanácsadói és munkatársai támogatnak. A gyermekek részére kidolgozott „egészséges táplálkozás” programot a HFF által 1998-ban épített brazil árvaház, a Casa Herbalife után nevezték el. A Casa Herbalife tápláló étkezést nyújt a rászoruló gyermekeknek.

A budapesti Aga Gyermekotthon a Casa Herbalife program keretében támogatást kapott a létesítmény konyhájának fejlesztésére, illetve a jelenleg ott élő gyermekek étkezésére és az egészségesebb étrend kialakítására. A gyermekotthon falai között több mint 40 különféle korú - óvodástól egészen a nagykamaszokig – gyermek lakik, akiknek a szülei anyagi nehézségek miatt nem tudták felnevelésüket vállalni. A kapcsolat azóta is szoros az otthon és a Herbalife között mind a cég dolgozói, mind a Tanácsadók részéről.

Egészséges táplálkozás: nem lehet elég korán kezdeni

A Herbalife modern módszerekkel segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket

A Herbalife Családi Alapítvány kibővíti a hazánkban 2005 óta működő Casa Herbalife programját, amely keretében a világcég segítségével egészséges és tápláló ételeket kapnak az AGA gyermekotthon lakói. A program révén a gyerekeket már fiatal korban helyes táplálkozásra nevelik, elősegítve, hogy egészséges felnőttekké váljanak.

2009-ben a nehéz gazdasági helyzet ellenére bővítik a programot, így mostantól már kiegészítő támogatást is nyújtanak a gyermekek étkeztetéséhez. Az államtól kapott, étkezésre szánt napi fejkvótát több, mint 50 százalékkal egészíti ki a Herbalife – az egy évre szóló támogatás keretében a Herbalife összesen 6,4 millió forinttal támogatja a gyermekotthont. Az év során a Herbalife dolgozói és tanácsadói közös programokat szerveznek a gyerekekkel és további események segítségével is támogatásokat gyűjtenek.

– Kiemelten fontosnak tartjuk az egyik legkiszolgáltatottabb réteg, a hátrányos helyzetű gyerekek támogatását. Ők még kellően fiatalok ahhoz, hogy a nehéz helyzetükből fakadó rossz táplálkozási szokásaikon változtatva felnőttkorukra nagyban javuljon az életminőségük – mondta Tóth Barbara, a Herbalife Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Herbalife által felajánlott összeg eredményeként egy célzott táplálkozási program kezdődött el Dr. Demeter Nikolett, táplálkozási és életmód tanácsadó irányításával. A gyerekek egy, az egészséges táplálkozásról szóló előadáson vettek részt és ezt követően egy új diagnosztikai módszer segítségével vizsgálták meg őket, amely részletes képet adott a gyerekek egészségügyi állapotáról.
– A gép által mért adatokat mindenkivel személyre szólóan elemezzük, így a gyerekek képet kapnak arról, hogy mi a legfontosabb számukra ahhoz, hogy egészségesek maradjanak. A program kezdetén rögzített adatokat össze tudjuk majd hasonlítani a program végén mért eredményekkel, így a gyermekek számára is szemmel látható lesz a változás - tudtuk meg Dr. Demeter Nikolettől.

2009. február 28-án tartották az első AGA napot, amely vidám, laza hangulatban telt. A táplálkozási szakemberek a sikeres rendezvény folytatásaként ezentúl kéthavonta közös főzésen vesznek részt az otthon lakóival és a családjukkal. A tanácsadók a finomságok elkészítése közben az egészséges alapanyagok használatára, és a megfelelő elkészítési módra is felhívják a fiatalok figyelmét.

Hogyan segíthet? További információ


hu-HU | 2021. 05. 06. 4:35:59 | Zus2phlsb000000