This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Welcome Header
Szívünkön viseljük a gyermekek sorsát!
HFF

Büszkén tájékoztatjuk Önöket, hogy 2005-ben egy magyar alapítvány is csatlakozott a Casa Herbalife programhoz.

Alapítónk, Mark Hughes által 1994-ben létrehozott Herbalife Családi Alapítvány (HFF) világszerte azokon a gyermekeken segíteni, akik az éhséggel, a szegénységgel és rossz bánásmóddal küzdenek, megfelelő orvosi ellátást és oktatást biztosít számukra. A HFF egy nonprofit szervezet, amelyet a Herbalife Független Tanácsadói és munkatársai támogatnak. A gyermekek részére kidolgozott „egészséges táplálkozás” programot a HFF által 1998-ban épített brazil árvaház, a Casa Herbalife után nevezték el. A Casa Herbalife tápláló étkezést nyújt a rászoruló gyermekeknek.

A budapesti Aga Gyermekotthon a Casa Herbalife program keretében támogatást kapott a létesítmény konyhájának fejlesztésére, illetve a jelenleg ott élő gyermekek étkezésére és az egészségesebb étrend kialakítására. A gyermekotthon falai között több mint 40 különféle korú - óvodástól egészen a nagykamaszokig – gyermek lakik, akiknek a szülei anyagi nehézségek miatt nem tudták felnevelésüket vállalni. A kapcsolat azóta is szoros az otthon és a Herbalife között mind a cég dolgozói, mind a Tanácsadók részéről.

Egészséges táplálkozás: nem lehet elég korán kezdeni

A Herbalife modern módszerekkel segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket

A Herbalife Családi Alapítvány kibővíti a hazánkban 2005 óta működő Casa Herbalife programját, amely keretében a világcég segítségével egészséges és tápláló ételeket kapnak az AGA gyermekotthon lakói. A program révén a gyerekeket már fiatal korban helyes táplálkozásra nevelik, elősegítve, hogy egészséges felnőttekké váljanak.

2009-ben a nehéz gazdasági helyzet ellenére bővítik a programot, így mostantól már kiegészítő támogatást is nyújtanak a gyermekek étkeztetéséhez. Az államtól kapott, étkezésre szánt napi fejkvótát több, mint 50 százalékkal egészíti ki a Herbalife – az egy évre szóló támogatás keretében a Herbalife összesen 6,4 millió forinttal támogatja a gyermekotthont. Az év során a Herbalife dolgozói és tanácsadói közös programokat szerveznek a gyerekekkel és további események segítségével is támogatásokat gyűjtenek.

– Kiemelten fontosnak tartjuk az egyik legkiszolgáltatottabb réteg, a hátrányos helyzetű gyerekek támogatását. Ők még kellően fiatalok ahhoz, hogy a nehéz helyzetükből fakadó rossz táplálkozási szokásaikon változtatva felnőttkorukra nagyban javuljon az életminőségük – mondta Tóth Barbara, a Herbalife Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Herbalife által felajánlott összeg eredményeként egy célzott táplálkozási program kezdődött el Dr. Demeter Nikolett, táplálkozási és életmód tanácsadó irányításával. A gyerekek egy, az egészséges táplálkozásról szóló előadáson vettek részt és ezt követően egy új diagnosztikai módszer segítségével vizsgálták meg őket, amely részletes képet adott a gyerekek egészségügyi állapotáról.
– A gép által mért adatokat mindenkivel személyre szólóan elemezzük, így a gyerekek képet kapnak arról, hogy mi a legfontosabb számukra ahhoz, hogy egészségesek maradjanak. A program kezdetén rögzített adatokat össze tudjuk majd hasonlítani a program végén mért eredményekkel, így a gyermekek számára is szemmel látható lesz a változás - tudtuk meg Dr. Demeter Nikolettől.

2009. február 28-án tartották az első AGA napot, amely vidám, laza hangulatban telt. A táplálkozási szakemberek a sikeres rendezvény folytatásaként ezentúl kéthavonta közös főzésen vesznek részt az otthon lakóival és a családjukkal. A tanácsadók a finomságok elkészítése közben az egészséges alapanyagok használatára, és a megfelelő elkészítési módra is felhívják a fiatalok figyelmét.

Hogyan segíthet? További információ


hu-HU | 2019.02.19. 7:47:16 | NAMP2HLASPX01